top of page
Zoeken

Heb ik een gevoelige hoofdhuid? En wat doe je ertegen?

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023

Je hoort wel eens dat mensen zeggen dat ze een gevoelige hoofdhuid hebben. Maar wat is dat nu precies en wat kan je doen tegen een gevoelige hoofdhuid? In dit blogbericht geeft Just C het antwoord op deze twee vragen met dé ultieme oplossing.


Symptomen van een gevoelige hoofdhuid

Net zoals de huid van je lichaam of je gezicht, kan ook je hoofdhuid gevoelig zijn. Jeuk, irritatie, een brandend gevoel, tintelen en roodheid kunnen het gevolg zijn van een gevoelige hoofdhuid. De onderliggende redenen zijn onder andere stress, allergieën, geen evenwichtig voedingspatroon of gebruik van een verkeerde shampoo. Maar ook de blootstelling aan bepaalde weersomstandigheden kan je hoofdhuid gevoeliger maken.


Wat is de oorzaak van mijn gevoelige hoofdhuid?

De grootste oorzaak van jouw jeukende, irriterende en gevoelige hoofdhuid is het gebruik van de verkeerde shampoo. Say what? Ja, het is waar! Niet elke shampoo is even geschikt voor je hoofdhuid.


Het is van groot belang om je haarverzorgingsroutine aan te passen wanneer je merkt dat je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Aangepaste producten kunnen namelijk de jeuk en de irritatie voor een groot deel verminderen waardoor je minder of zelfs geen last meer zal hebben van je gevoelige hoofdhuid. Het is dan ook wel aan te raden om het juiste product voor jouw hoofdhuid te blijven gebruiken wanneer je er eentje hebt gevonden dat geschikt is voor jou.De oplossing voor jouw gevoelige hoofdhuid

Je vraagt je nu waarschijnlijk af welke shampoo dan wél goed is voor je hoofdhuid. Onze Balance Shampoo is uitermate geschikt! Hoe komt dat? Gewone shampoos die je kan vinden bij de supermarkt, bevatten agressieve reinigers zoals parabenen, siliconen en sulfaten, die ervoor zorgen dat je hoofdhuid gaat uitdrogen en irriteren, met mogelijk zelfs schilfertjes tot gevolg. En dat willen we juist niet! Just C’s Balance Shampoo bevat 100% natuurlijke en milde reinigers die je hoofdhuid perfect kunnen verdragen, zonder dat er een irritatie aan te pas komt.


Wanneer je onze shampoo een tijdje gebruikt, zal je hoofdhuid zich eraan wennen, waardoor je na een tijdje geen of verminderde last zal hebben van jouw gevoelige hoofdhuid! Kan je niet wachten om de shampoo uit te proberen? Via deze link kan je ‘m meteen bestellen.


P.S. Als je er twee koopt is de verzending helemaal GRATIS! 

Comments


bottom of page