top of page
Zoeken

3 redenen waarom natuurlijke haarverzorging een goed idee is

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2023

De markt met haarverzorgingsproducten is tegenwoordig enorm verzadigd. Er komen wel dagelijks allerlei nieuwe soorten shampoos, haarmaskers en conditioners op de markt. Meer en meer cosmeticamerken schakelen dan ook over naar natuurlijke producten. Dat maakt het als consument plots erg moeilijk om in dat grote aanbod de juiste producten te vinden die geschikt zijn voor jouw haar.


Maar wat betekent dat nu precies, natuurlijke haarverzorging? En waarom is het beter voor je haar dan een ‘gewone’ shampoo of conditioner? Just C geeft je drie redenen waarom het een goed idee is om over te schakelen naar natuurlijke haarverzorging.


Natuurlijke haarverzorging

Wanneer een merk aangeeft dat het natuurlijke haarproducten aanbiedt, dan bedoelt men dat de producten geen schadelijke stoffen zoals sulfaten, parabenen en siliconen bevatten. Dat maakt al meteen het grote verschil met ‘gewone’ shampoos en conditioners, want die bevatten die schadelijke stoffen dus wel. Bovendien is natuurlijke haarverzorging niet enkel vrij van sulfaten, maar ook van andere irriterende chemische stoffen. Dat zorgt ervoor dat de producten van hoge kwaliteit zijn.


1. Kalmeert een geïrriteerde hoofdhuid

Niets is minder vervelend dan een geïrriteerde hoofdhuid. SLS, wat staat voor Sodium Lauryl Sulfate, en SLES zijn twee agressieve reinigers die NIET aanwezig zijn in natuurlijke haarverzorging. Dat maakt natuurlijke haarverzorgingsproducten zelfs geschikt voor de meest gevoelige hoofdhuid.


2. Stimuleert haargroei en herstelt beschadigd haar

Doordat natuurlijke haarverzorging geen synthetische stoffen bevat, herstelt het de structuur van beschadigd haar en stimuleert het bovendien de haargroei. En iedereen wil gezond en glanzend (lang) haar, right?


3. Beter voor het milieu

Natuurlijke ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar, waardoor natuurlijke haarverzorging dus niet alleen goed is voor je haar maar ook voor het milieu, een win-win!


En dan nog even dit

Het is belangrijk om erop te wijzen dat je haar moet wennen aan natuurlijke haarverzorging. Het duurt een tijdje vooraleer alle chemicaliën uit je haar verdwenen zijn. Wanneer je overschakelt naar natuurlijke shampoo en conditioner, wissel dan niet af met gewone shampoos of conditioners, want anders zal er zich weer een synthetische laag op je haar vormen en dan heeft het gebruik van natuurlijke haarverzorging niet echt veel nut.


Er bestaan dus heel wat goeie redenen waarom je het beste overschakelt naar natuurlijke haarverzorging. Dit is dan ook een van Just C’s kernwaarden. Als organic brand biedt Just C cosmetics professionele haarproducten aan die 100% natuurlijk zijn. Al deze voordelen die hier opgesomd zijn, bekom je dus wanneer je onze producten gebruikt. Als dat niet leuk is! Maak vandaag nog de stap en ontdek (+ shop ;)) onze natuurlijke haarverzorgingsproducten. 

Комментарии


bottom of page